Bosch PTS 10 T inclusief onderstel

bosch pts 10 tHet merk Bosch staat bekend om de kwalitatieve en de robuuste producten. Deze twee eigenschappen die vinden we ook terug bij de Bosch PTS 10 T zaagtafel. Deze tafel kan meer dan alleen een zaagsnede maken. Ook zagen bij hoeken van vijfenveertig graden en verstekzagen is mogelijk. Er kan niet alleen een zaagsnede worden gemaakt maar ook een gleuf. Wil je een halfhoutverbinding maken dan is dit ook geen probleem. Dit alles wordt gedaan op een compacte tafel. Dit maakt het dat dit gereedschap niet alleen in grote ruimten gebruikt kan worden maar ook thuis. De zaagtafel is dan ook geschikt voor zowel de professionele vakman als de doe-het-zelver.

De zaagtafel en de accessoires

Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden dien je te weten wat er allemaal bij de tafelzaag geleverd wordt. Het belangrijkste onderdeel van de zaagtafel is het zaagblad. Meegeleverd wordt het hardmetalen zaagblad van Optiline Wood met veertig tanden. Met dit zaagblad weet je dat je bijna alle soorten hout probleemloos kunt zagen. Heb je extra werkruimte nodig dan is er een tafelverlenging in het pakket te vinden. Hiermee creëer je snel en makkelijk extra werkruimte.

Aan de veiligheid is ook gedacht. De duwstok die wordt meegeleverd die zorgt ervoor dat je handen niet meer in de buurt van het zaagblad hoeven te komen. Dit model wordt geleverd met een onderstel. Dit is aangegeven door de ‘T’ die achter het product staat. Het onderstel zorgt ervoor dat de zaagtafel stevig staat en ook dit is weer belangrijk voor de veiligheid.

De mogelijkheden van de Bosch PTS 10 T

Bosch PTS 10 THet model staat bekend om de uitgebreide en handige functionaliteiten. Het zaagblad heeft een diameter van 254 millimeter. Hiermee kunnen dikke materialen worden gezaagd. Daarvoor is dan wel een krachtige motor nodig. Daar is door Bosch aan gedacht. De motor heeft een vermogen van 1400 watt en een toerental van 5000 omwentelingen per minuut. In vergelijking met andere zaagmachines kan er een indrukwekkende diepte worden behaald. Deze is vijfenzeventig millimeter bij een hoek van negentig graden. Zaag je in een hoek van vijfenveertig graden dan kan er een zaagdiepte van drieënzestig millimeter worden behaald.

De zaagtafel beschikt over een rode knop aan de zijkant van de tafel. Deze zorgt ervoor dat het zaagblad naar één zijde gekanteld kan worden. Door de te draaien aan de knop kan het zaagblad naar de gewenste hoogte worden gedraaid. Om een nauwkeurige zaagsnede te maken kan er gebruikt gemaakt worden van de afmetingen op het zwarte spouwmes. Grote planken zagen is geen probleem meer. Aan drie zijden van de tafel zijn er uitschuifbare werkvlakken te vinden. Hiermee wordt er extra ruimte gecreëerd en blijft de tafel ook stabiel staan. De werkvlakken zijn voorzien van afmetingen zodat er ook nog steeds nauwkeurig gezaagd kan worden.

Alle voordelen op een rij

Dat deze Bosch zaagtafel een goede koop is dat is duidelijk. Er is een uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Hieronder een opsomming met alle voordelen op een rij.

  • De tafel is eenvoudig te gebruiken en dit geldt ook voor de startende doe-het-zelver.
  • De hulpmiddelen zoals de duidelijke afmetingen maken het erg simpel om nauwkeurig te werken.
  • De professionele vakman zal vooral de vele instelmogelijkheden van de zaagtafel kunnen waarderen.
  • De tafel is robuust maar toch niet al te zwaar. Dit komt door het aluminium tafelblad wat er is gebruikt.
  • De extra accessoires die zijn meegeleverd zorgen ervoor dat er veilig gezaagd kan worden.
  • Het meegeleverde zaagblad goed voor vele soorten hout en kan er lang mee gewerkt worden.
  • Is te koop met en zonder onderstel.

Schaf je de Bosch PTS 10 T zaagtafel aan dan zal dit een aanschaf zijn waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Nauwkeurig en snel zagen was nog nooit zo eenvoudig.

Een reactie plaatsen